Çikolatalı sufle – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sufle, fırından çıkar çıkmaz sıcak olarak servis edilen ve neredeyse kalıptan taşacak kadar ince olan bir yemek türüdür. Hatta fast food’un hayatımıza girmesiyle birlikte bu lezzet daha da lezzetli oldu 🙂 Sufle denilince aklımıza sadece tatlı geliyor ama tatlılar kadar tuzluları, etli ve sebzelileri de inanılmaz lezzetli. Sufleye eklenen çikolatalı sufle ve peynirli sufle gibi malzemeler ona adını verir.

Tuzlu sufle, Peynirli Sufle tarifinde olduğu gibi beşamel sos yumurta sarısı ile koyulaştıktan sonra eklenen kesilmiş yumurta aklarından hazırlanır.

Öte yandan, süt veya kremayı sarılarla karıştırdıktan sonra çırpılmış yumurta aklarından tatlı bir sufle yapılır. Yumurtaya ek olarak, koyulaştırıcı olarak kavrulmuş tereyağı ve sütten yapılan bir meyane eklenebilir.

Peki sufleyi bu kadar kabartan nedir derseniz işin sırrı, iyice kabarmış ve bembeyaz olmuş yumurta aklarında. Fırın sıcaklığında yükselen yumurta akının içindeki hava genişleyerek tencerenin dışına yükselir.

Şimdi gelelim sufle yapmanın püf noktalarına;

    Öncelikle yumurtalarınızın taze olması, yumurta aklarının iyice bulaşması ve videodaki gibi ters çevirince fışkırmaması için sert bir kıvamda olması gerekiyor. Üzerine yumurta akı eklenecek sufle karışımı hiç sıcak olmamalı, fırın önceden belirlenen sıcaklığa kadar ısıtılmalı, pişirme için ısıya dayanıklı kaplar kullanılmalı, kabarmasını kolaylaştırmak için yağlanıp unlanmış (tatlı veya öğütülmüş) olmalıdır. karışımın. Kakao, un Galeta unu veya Parmesan tuzlu olmasına göre eklenebilir) Pişen sufle bekletilmeden sıcak servis edilmelidir Sufle karışımını yumurta akı eklemeden 1 gün kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. Kabarmış yumurta aklarını eklemeden önce buzdolabından çıkarılmalı ve oda sıcaklığına getirilmelidir.

Aşk…

çikolatalı sufle tarifi malzemeler

    125 gr bitter çikolata 125 ml süt 3 yumurta (sarı ve beyazı ayrılmış) 2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr) 1,5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı toz şeker (30 gr) 1 tutam tuz (yumurta akı için)

Kalıp yağlaması için:

yukarı:

Çikolatalı sufle tarifi nasıl yapılır?

Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın ve içlerini kaplayacak şekilde kakao serpin. Sütü orta boy bir tencereye alın, ısıtın ve çikolatayı ekleyin. Çikolata eriyene kadar karıştırın ve ocağı kapatın. Başka bir tavada tereyağını eritip unu ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun, eriyen çikolataya ekleyip karıştırın. Çikolatalı karışımın altını kısın, toz şekerin yarısını sos tavasına ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarılarını teker teker tencereye ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar hızlıca karıştırın, tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyerek başlayın, köpük köpük olunca toz şekeri ekleyin ve karıştırma kabını ters çevirince topaklanmayacak bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Yumurta aklarını soğuyan çikolata karışımına 2-3 kez kaşık yardımıyla çırpın. Sufle karışımını yağlanmış kaplara üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin, üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın