Çikolatalı Tart Kek basit, az malzemeli, çok lezzetli, herkesin defterinde olması gereken bir kek tarifi, kaçırmayın. 👏👏💯👌🏼
Kek için oda sıcaklığındaki yumurtaları bir kaseye kıralım, şekeri ekleyip karıştıralım.
Süt, sıvı yağ, kakao, vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanmış tart kalıbına dökün.
180°C fırında kürdan testi yaparak kekimizi pişirelim.
Soğuyunca kalıptan servis tabağına ters çevirelim ve bir bardak süt döküp bütün kekin üzerine dökelim.
Krem şantiyi alıp koyulaşana kadar kekimizin üzerine dökelim.
Ganaj için sıvı kremayı bir kaba alıp biraz ısıtalım, çikolatayı ekleyip karıştırarak eritelim.
Soğuyan kekin üzerine dökün. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Not: Kekin üzerine ganajı soğumadan dökerseniz resimdeki gibi cıvık olur. Tercih senin ben böyle yaptım ☺️👍
Çikolatalı Tart Pasta hazır.
Deneyecek olanlara bol şans. 💯👌🏼😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]