Çikolatalı tart nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 20 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası…
12 4.33 5 1
Soğuk ve yağmurlu bir Pazartesi. Ve haftanın ilk günü olması yetmezmiş gibi üzerimize biraz karanlık çöktü. O zaman gününüzün akışını değiştirecek ve içinizi mutlulukla dolduracak bir tarife geçiyoruz 🙂
Çikolatalı tart bugünlerde cankurtaran gibi 🙂 Bir dilim mutluluktan kimseye zarar gelmez değil mi 😉
Bisküvi aroması ve kıvamına sahip olan tart tabanı artık elinizin altında. Peki bu aralar indirimli börek tavaları olduğunu unutmayın, markete gittiğinizde mutlaka bir göz atmalısınız derim. Aşk…
İçerik Tablosu
çikolatalı tart tarifi malzemeler
- 2 adet yumurta 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında) 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt 1 tutam tuz ½ su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı un 1 paket vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu
Çikolata:
- 3 paket 80 gram bitter çikolata ve 1 kutu (200 gram) krema içerir.
dekorasyon için:
- Çilek veya diğer mevsim meyveleri Badem veya fındık
Çikolatalı tart tarifi nasıl yapılır?
Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alıp koyu bir karışım olana kadar çırpın (bulamaç kıvamında olmalı) Önce tart kalıbını sıvı yağ ile yağlayın ardından üzerine un serperek kalıbın tamamının unlanmasını sağlayın. Unlu kalıbı ters çevirin, karıştırın ve fazla unu fırçalayın. Üzerine hazırladığınız hamurdan dökün ve spatula yardımıyla düzeltin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Pişen tart tabanını tezgaha alın. Oda sıcaklığına gelince kalıbı ters çevirerek çıkarın. Çikolata dolgusu için 3 kutu çikolatayı ince ince doğrayın. Kremayı teflon bir tencereye alıp ısıtın. İçine doğranmış çikolatanın tamamını ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Tartın tabanına hazırladığınız çikolata sosunu döküp üzerini badem ve meyvelerle süsleyip 1-2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Dilimlenerek servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]