Merhaba arkadaşlar kahvaltımızın vazgeçilmezi olan mis kokulu çilek reçeli sevenler için tarifimi ve detaylarımı paylaşıyorum.
Öncelikle çilekleri yeşil saplarından ayırıp güzelce yıkayarak temizleyelim. Çilekler büyükse ortadan ikiye keselim, küçüklerse uygun bir tencereye alıp bir tencereye diziyoruz.
Üzerine toz şeker serpelim tüm gözler çileğin üzerine gelsin, üzerine tekrar çileği ekleyip toz şeker serpelim. Çilekler bitene kadar bu işleme devam edelim. Bunu yaptığınızda çileğin üzerine şeker gelecek ve bir gece bekledikten sonra iyice sertleşecektir.
Son olarak tencerenin kapağını kapatalım ve bol şekerli çileklerin üzerine tamamen dökelim ve bir gün bekletelim.
Daha sonra tencerenin kapağını açıp şeker eriyene ve reçel biraz koyulaşana kadar kısık ateşte pişirelim ve limon tuzunu ekleyip karıştıralım.
Bu noktada köpürecek, karıştıralım ve karıştıralım. Köpüğü ben almadım, herkes alabilir. Öyleyse pişirmeye devam edelim.
Çok kıvamlı olan reçelimizi tencerede soğumaya bırakalım.
Uygun büyük bir kaba alıp üzerini tülbent ile örtüp en az beş saat güneşte bırakalım. Bu şekilde kalınlaşacak ve kalınlaşacaktır.
O halde reçelimizi kavanozlara boşaltalım, kapağını kapatıp istediğimiz zaman çıkarıp servis edelim.
Mis kokulu çilek reçelimiz servise hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]