medyauzmani.com

Kızarmış yumurtalı tost nasıl yapılır?

5 dakika. Hazırlanma zamanı

Yumurtalı ekmek, evde bayat ekmek biriktiğinde hayat kurtaran tariflerden biridir. Ancak bu lezzetli ekmeğin o kadar çok seveni var ki, sadece bayat ekmekle değil, taze ekmekle de hazırlanabiliyor. Yumurtalı ekmekten yapılıp kahvaltıda veya öğün aralarında ara öğün olarak tüketilebilir. Yanında bir fincan çay ile çıtır çıtır kızarmış yumurta ruloları için özlem mi hayal ediyorsunuz? O halde yumurtalı sahanda yumurta nasıl yapılır ona bakalım.

Dersler

  • 1 bayat ekmek
  • 4 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  • kızartma yağı

Kızarmış yumurtalı tost nasıl yapılır?

1. Yumurtaları bir kaseye kırın.

2. Üzerine sütü ve baharatları ekleyin.

3. Bir çırpma teli veya çatalla iyice çırpın.

4. Ekmeği dilimler halinde kesin ve dilimlerin her iki tarafını yumurta karışımına batırın.

5. Yağı bir tavaya alın ve yağı ısıtın.

6. Yumurta karışımına batırdığınız ekmeğin iki tarafını da önceden ısıttığınız tavada kızartın.

7. Kızarmış yumurta rulolarını sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!

Bir tavada yumurta rulo tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın