Çilek reçeli nasıl yapılır? (Parça Açıklaması ve Resimler ve Resimler)

Çilek Reçeli için;

🍓Çileğin sapını kesip yıkayın.

🍓 Derin bir tencereye çilekleri alın ve şekeri dökün.

🍓 Tencereyi pişirin ve 8-10 saat (en az 5-6 saat) bir gece bekletin.

🍓 Sulanmış çilekleri kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.

🍓 Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara sıra çileklere zarar vermeden karıştırın.

🍓 Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin bu köpürmesini biraz durduracak ve reçelinizin daha parlak olmasını sağlayacaktır.

Bu arada, reçelinizin gelecekte şekerleri koruması için köpüğü mümkün olduğunca çıkarın.

🍓 Koyu renk reçelinizi bir tabağa alıp soğuyunca düzelip düzelmediğini görebilirsiniz.

🍓 Reçeli ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon veya misket limonu tuzunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın, bir süre kaynattıktan sonra ocağı kapatın.

🍓 Sıcak kavanozları doldurup yeni kapağını kapatıp ters çevirin.

🍓Reçellerinizi kapaklarını uzun süre oda sıcaklığında tutan kavanozlarda yiyebilirsiniz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın