Çilek Reçeli için;
🍓Çileğin sapını kesip yıkayın.
🍓 Derin bir tencereye çilekleri alın ve şekeri dökün.
🍓 Tencereyi pişirin ve 8-10 saat (en az 5-6 saat) bir gece bekletin.
🍓 Sulanmış çilekleri kısık ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
🍓 Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara sıra çileklere zarar vermeden karıştırın.
🍓 Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin bu köpürmesini biraz durduracak ve reçelinizin daha parlak olmasını sağlayacaktır.
Bu arada, reçelinizin gelecekte şekerleri koruması için köpüğü mümkün olduğunca çıkarın.
🍓 Koyu renk reçelinizi bir tabağa alıp soğuyunca düzelip düzelmediğini görebilirsiniz.
🍓 Reçeli ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon veya misket limonu tuzunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın, bir süre kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
🍓 Sıcak kavanozları doldurup yeni kapağını kapatıp ters çevirin.
🍓Reçellerinizi kapaklarını uzun süre oda sıcaklığında tutan kavanozlarda yiyebilirsiniz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]