Çilek reçeli nasıl yapılır?
Meyveler sıralanır, büyük çekirdek sevmediğim için 2’ye ve 3’e ayırıyorum.
kilogram. Ben ölçü kullanmıyorum: 1 kase (herhangi bir kap olabilir) çilek 1 kase şekerli tencereye konur, kapağı kapatılır ve 1 gece bekletilir.
Beklerken çilekler suyunu bırakıp suyuyla birlikte ocağa alınır ve kaynatılır.
Karanlık aşıklar çok yemek yapar.
Biraz su kıvamı sevenler için biraz kaynatın.
İstenilen kıvama gelince limon suyunu ilave edin. 10 dk. işte böyle kaynar.
Kışın yapıyorsanız kavanozları güzelce yıkayıp sıcak reçellerle doldurup yeni bir kapakla kapatıp ters çevirelim.
Soğuduktan sonra bodrumda bir yıla kadar saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]