Çilek reçeli nedir?
Çilek Reçeli tarifi için önce çilekleri yıkayıp sonra büyüklerini kesip tencereye koyuyoruz.
Üzerine şeker döküyoruz, 3-4 saat bekliyoruz. Zamanımız varsa uzun süre bekleyebiliriz. Şekeri ve çilek suyunu eritmek için (4 saat beklettim) ocağın altını açıp şeker eriyene kadar hafifçe karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla alıyoruz.
Yarım saat sonra bir çay kaşığı limon ekleyin.
İpucu: Piştiğini anlamak için küçük bir tabağa bir kaşık dolusu döküp buzdolabına koyuyoruz. 2-3 dakika sonra çıkardığımızda esnek ise yani damla damla kaşık bırakmıyorsa bitmiş demektir. kapatabiliriz.
Çilek Reçeli hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]