Çilek Reçeli tarifi için bir kilo çilek sapları ayıklanarak yıkanır ve suyu emilene kadar bir saat süzgeçte bırakılır.
Çilekler ve süzülmüş su metal bir tencereye alınır, üzerine 600 gr şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Önce düşük ısıda ocağı açıyoruz ki çilekler şeker ve su ile temas etsin, reçelimiz biraz sulanmaya başlayınca ocağın ısısını arttırıyoruz ve çileklere su eklemiyoruz.
15 dakika sonra sıcak çilekler metal filtrelerle tencereden alınacak ve tencerede kalan reçel suyunu koyulaşana kadar kaynatmaya devam edeceğiz.
İşin püf noktası: Kıvamı olup olmadığına bakmak için demlikten bir kaşık alıp buzdolabına koyalım, soğuyunca çıkaralım ve ortasını parmağımızla yukarıdan aşağıya doğru çizelim.
Şimdi süzgeçten aldığımız çilekleri tencereye atalım, üç damla limonu ekleyip 10 dakika pişirelim.
Sıcakken kavanozlara koyalım, mutfak mermer tezgahın üzerinde çevirelim ve 12 saat bu şekilde bekletelim.
Daha sonra kavanozları ters çevirelim ve çok fazla şeker içermeyen çekirdeklerini bekleterek çilek reçelimiz hazır.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]