Mevsiminde çilek gibisi yoktur, özellikle evde yetiştirilenler. Dalından organik çilek reçeli tarifim
Çilek saplarını temizleyip suda ıslatalım ve toprağı kuruyana kadar yıkayalım.
Bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Hadi karıştıralım. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz.
Suyu süzülen çilekleri ocaktan alıp önce kısık ateşte sonra orta ateşte şeker eriyene kadar pişmeye bırakalım.
45 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın ve bir saat bekletin.
Tekrar açıp yirmi dakika pişirelim.
Üzerine köpük alalım. Limon suyunu ekleyin ve beş dakika pişirin.
Bir kavanoza koyup sıcakken ağzını kapatırsanız kışın konserve olarak saklayabilirsiniz.
Dondurup ağzınızı kapatmadan yiyebilirsiniz, böylece hemen yiyebilirsiniz. Serin bir yerde saklayın.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]