Çilek reçeli – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Reçel ve reçel tarifleri anneannemden miras kaldı. Onu kurduğumda, her zaman onu düşünürüm ve onunla içten konuşurum. Özellikle çilek ve gül reçeli yaparken 🙂

Bugün size onun bana çocukken öğrettiği bazı numaralardan bahsedeceğim. Reçel ve reçel yaparken işinize çok yarayacağını düşünüyorum.

1- Marmelat veya reçel yapacağınız meyveleri ayıklayıp yıkayın ve kurumasını bekleyin. Ardından çekirdekleri çıkarın.
2- Meyvenin tatlılığına ve olgunluğuna göre şekerin yarısını veya tamamını kullanın. (her kilo çileğe bir kilo şeker gibi)
3- Blenderiniz yoksa marmelatı yapacağınız meyveleri ocağa koymadan önce süzgeçten geçirin.
4- Marmelatı veya reçeli ocaktan almadan önce kıvamını kontrol edin. (Bir çay kaşığı marmelat alın, temiz, kuru bir porselen tabak üzerine damlatın. Tabak sağa ve sola eğildiğinde kolayca akmıyorsa kıvamını korumuştur.
5- Marmelat ve reçel yaparken orta-kısık ısıyı kullanın. Bu sayede taşmasını ve altını sıkıştırmasını engelleyebilirsiniz.

Aşk…

Çilek reçeli tarifi için malzemeler

    750 gram çilek, 750 gram toz şeker, 1 adet limon tuzu

Çilek reçeli tarifi nasıl yapılır?

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve marmelatı yapacağınız kaba koyun, üzerine şeker tanelerinin hepsini dökün ve 1,5 saat bekletin. Çilekler suyunu saldığında tencereyi ocağa alın. Orta ateşte 25-30 dakika kaynatın, ara sıra köpüğü çıkarın. Solmaya başlayan çilekler 1 tutam limon tuzunu ekleyip rondodan geçirin. 5 dakika daha kaynatın, ardından ocaktan alın. Soğuyunca kavanozlara paylaştırın. Sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın