Geçen gün evde yenmeyen elmalarla ne yapabilirim diye düşünürken FF’de arkadaşlarıma yazıp onlardan fikir almaya karar verdim. En güzel fikirler Güllaç ile ilgili olanlardı. Elmaları hafif karamelize ederek yeni nesil gulac tarifi yapmak inanılmaz keyifli oldu 🙂
Yapacağım farklı Güllaç tariflerinde başı çeken bir lezzet bu. Tek zor olan Güllaç’ı yırtmadan küçük kaseye almak ama eğer yırtılırsa kıyılmış yaprakları azar azar kullanıp kaseye koyabilirsiniz.
Klasik Güllaç tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Tarifte emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler…
İçerik Tablosu
Çilek soslu ve karamelli elmalı gulaş topları için malzemeler
2 yaprak biberiye
3 orta boy elma
4 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
2 bardak süt
Sosu hazırlamak için:
1 paket hazır meyve sosu
2 çay kaşığı su
dekorasyon için:
Badem veya fıstık fileto
Çilek Soslu ve Karamelize Elmalı Gulaş Topları nasıl yapılır?
1- Soyulmuş elmayı rendeleyin ve teflon bir tavaya yerleştirin.
2- Elmaların üzerine toz şeker ve tarçını ekleyip orta ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin.
3- Pişen elmaları ocaktan alıp soğumaya bırakın.
4-Geniş bir tepside Güllaç yapraklarını ıslatıp 4 parçaya ayırın, ıslak Güllaç yapraklarını küçük bir kaba alın ve kenarlarını dışarıda bırakın.
5- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hazırladığınız elma şırasından birer yemek kaşığı koyun ve elmanın kenarlarına yapıştırdığınız parçaları kapatın.
6- Kaseyi geniş bir tepsiye ters çevirin (bu şekilde resimde görüldüğü gibi küçük toplar oluşacaktır).
7- Yaprakların tamamı bittiğinde paketin üzerindeki tarife göre sosu hazırlayıp tarif ettiğiniz gulaş toplarının üzerine yan yana dökün.
8- Gulaşı kendi kendine çekene ve sosu koyulaşana kadar buzdolabında bekletin, üzerini badem veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]