Merhaba sevgili arkadaşım,
Yıllardır bu tarifin farklı versiyonlarını pişiriyorum. Ben genelde fındıklı yaparım ama bu kez evde çilekleri değerlendirip biraz şeker ayarlaması yapmaya karar verdim. Normalde 1,5 su bardağı şeker yapardım ama son yıllarda çikolata yüzünden bayılmaya başladım. 1 bardak aldım.
Aynı Blondie pastasında olduğu gibi içerisine farklı meyveler de ekleyebilirsiniz. Özellikle kiraz çok lezzetli olacaktır.
Kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram üzerinden direkt mesaj ile veya hikayenizde beni etiketleyerek fotoğraf gönderebilirsiniz. Instagram hesabım: @mutfaksirlari Takip etmeyi unutmayın!
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilekli brownie tarifi için malzemeler
- 3 yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı tereyağı 160 gr bitter veya sütlü çikolata (2 paket 80 gr) 1 su bardağı un 2 yemek kaşığı çilekli kakao
Çilekli brownie tarifi nasıl yapılır?
Varsa küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını mikrodalgada eritin, yoksa mary’s banyosunda eritin, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın, şekeri ekleyin ve çırpın. Çırparken yumurtanın kabarmamasına dikkat edin. Yumurta ve şeker iyice karışınca elenmiş un ve kakaoyu içine eleyin. Çikolata ve tereyağ karışımını hamura ekleyin ve karıştırın. Çikolatalı harcı karıştırırken, küçük kare bir fırın tepsisine veya fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve brownie karışımını üzerine dökün. Üzerine çilek dilimlerini dizin. Hamur karışımını kalıba dökün ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Oda sıcaklığına gelen keki fırından çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]