Merhaba sevgili arkadaşım,
Fındıklı çikolata ile yaptığım tarifin bu sefer bademli ve çilekli versiyonunu yaptım. Dikkat edilmesi gereken en önemli şey taze meyve, iyi pişirme ve hızlı tüketime dikkat edilmesidir. Çünkü meyvede bulunan nem çok çabuk yumuşamasına neden olur.
Daha uzun süre saklayabileceğiniz alternatif bir kurabiye tarifi isterseniz çikolatalı browni tarifimi deneyebilirsiniz.
Diğer videolarım için instagram ve youtube hesabımı takip etmeyi unutmayın.
Aşk…
Dersler:
- 1 çay bardağı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı badem unu 1 çay bardağı damla çikolata 1 büyük boy yumurta Yarım paket kabartma tozu 2 çay bardağı un
İçerik Tablosu
Çilekli Çikolatalı Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?
Tereyağı ve toz şekeri karıştırın. Yumurtaları ekleyin ve karıştırın. Badem ununu ekleyin ve tekrar karıştırın. Karıştırma kabına çilekleri ekleyin ve karıştırın. 5 dakika beklettiğiniz hamur elinize ulaştıysa yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 5-6 cm aralıklarla dondurma kaşığı, yoksa dondurma kaşığı yardımıyla alın. sıradan bir kaşık. Üzerine çikolata parçaları koyun. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tamamen soğuyunca tepsiden çıkarın ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]