Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugünkü tarifim yine çok pratik ve lezzetli. Bir çırpıda hazırlayabileceğiniz ve yaz boyu soğuk olarak servis edebileceğiniz bu tatlı yeni favorilerinizden biri olacak.
Krema bildiğiniz süt kremasından 200 ml. Ben muhallebide pirinç unu kullanmayı seviyorum ama evde yoksa nişastalı un da kullanabilirsiniz.
Bu tarifi muz ve çilek ile denemenizi tavsiye ederim. Ayrıca kahveli ve kekli versiyonu da çok lezzetli, unutmayın 🙂
Bisküvi ve kek dışında kedi naneli kurabiye kullanabilirsiniz. 4.5 sıradan tatlı bardağı çıkıyor. Porsiyonları biraz küçük tutarsanız 6 kişilik olabilir.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilekli kremalı muhallebi tarifi için malzemeler
Çilekli kremalı muhallebi tarifi için malzemeler
Kremalı muhallebiyi hazırlamak için:
- 1 kutu süt kreması, 4 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı nişasta (dolu), 2 yemek kaşığı pirinç unu, 1 su bardağı toz şeker, 3-4 damla vanilya aroması
arasında:
- Yarım kutu çilekli petipur bisküvi
Servis için:
- Fıstıklı ve çilekli fileto
Çilekli kremalı muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Çilekleri yıkayıp doğrayın ve elinizle ufalayın. Nişasta, pirinç unu, toz şeker ve süt kremasını bir tencereye alıp topak kalmayacak şekilde çırpın. Sütü ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte pudingi koyulaşana kadar pişirin. Pudinge aromasını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Önce kullanacağınız kaplara veya küçük kavanozlara çilekleri dizin. Bir top puding dökün. Üzerine bisküvi kırıntılarını serpin. Kalan muhallebiyi de paylaştırın ve soğumaya bırakın. Ayakları çilek ve bademlerle süslenir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]