Merhaba sevgili arkadaşım,
İstanbul artık baharı gerçekten yaşamaya başladı. Mevsim bahar olduğu için portakallarımız, limonlarımız çok lezzetli. Ayrıca bizim çileklerimiz de taze, pratik ve lezzetli bir limonata yapalım dedim 🙂 Çilek, portakal ve limonatalar çıktı!
Doğru yapalım 🙂 Evet, kesinlikle yapmalıyız…
Tarifi neden bu şekilde hazırladığımı portakallı limonata tarifimde uzun uzadıya anlatmıştım..
Biz 1-2 meyveyi kabuğuyla birlikte kullanırız ama limonatada burukluk olmaz. Meyve sıkacağı süzme işlemini yaptığı için çok az posa çıkıyor. Buzdolabında ne kadar uzun süre kalırsa tadı o kadar güzel olur. 1-2 hafta sorunsuz gidiyor.
Ben sadece çilekli limonata yapmak istiyorum diyenler tarifime bu linkten ulaşabilirler.
Narın daha güzel olduğunu düşünenler nar suyu tarifime buradan ulaşabilirler.
Tüm limonata tariflerini görmek ve karar vermek istiyorum diyenler için linkimiz burada…
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
İçerik Tablosu
Çilek, portakal ve limon tarifi için malzemeler
- 12 limon 250 çilek 2 portakal 2 çay bardağı toz şeker 6-7 su bardağı su
Limonata tarifi, çilek ve portakal nasıl yapılır?
İkisi hariç her limonu beyazı kalmayacak şekilde soyun. Beyaz kalmayıncaya kadar bir bıçak kullanarak bir portakalın kabuğunu soyun. Çileklerin saplarını ayırın ve yıkayın. Bütün meyveyi, kabuklu veya kabuksuz, uzunlamasına 4-5 parçaya (bir elma dilimi gibi) meyve sıkacağına sığacak şekilde kesin.Meyveyi meyve sıkacağından geçirin ve sularını bir kaseye sıkın. Pudra şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Bardağı damak zevkinize göre ayarlayarak su ekleyin. İstediğiniz tat ve yoğunluğa gelince ağzı kapalı bir sürahiye veya cam litrelik şişeye koyup buzdolabına koyun. Buzdolabında soğurken çıkarıp ara sıra sallayın. Yeterince soğuyunca portakal dilimleri ve taze nane ile servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]