Merhaba sevgili arkadaşım,
Kahvaltıdan 45 dakika önce hızlıca bir tatlı yapayım dedim. Dolaptaki çilekler bitti deyince aklıma dünyanın en kolay sütlü tatlısı olan puding geldi. Pirinç unu da olduğunu gördüm. Hemen işe gittim.
Yapmanız gereken tek ön hazırlık, çilekleri blenderdan geçirmek. Gerisi çırpma, karıştırma ve pişirme 🙂 En güzel yanı ise işlemin en fazla 15 dakikada bitmesi. Yani fotoğraf çekip 25 dakika buzdolabında dinlendirecek vaktiniz kaldı 🙂 Çilekli muhallebi, kakaolu muhallebi ve hurmalı muhallebi özellikle Ramazan ayında denemenizi tavsiye ettiğim en pratik tarifler arasında.
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilekli muhallebi tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı pirinç unu 1 su bardağı toz şeker 4 su bardağı süt 1 su bardağı çilek püresi 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket vanilya
Çilekli muhallebi tarifi nasıl yapılır?
Pirinç unu ve toz şekeri bir tencereye alın. Topaklanmaması için bir bardak süt ekleyerek çırpın. Tencereyi ocağa alın, üzerine çilek püresini ve kalan yoğurdu ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşan muhallebinin altını kapatın, tereyağ ve vanilyayı ekleyin. Arzuya göre kaselere veya kuplara paylaştırın. Süsleme ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]