medyauzmani.com

Çilekli Pasta Yapımı – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere taze çilek tadıyla damağınızı memnun edecek ıslak kek şeklinde nefis bir kek tarifi vereceğim.

Çilekli Kek yapmak için önce çilekleri güzelce yıkayıp yapraklarını ayıklayıp iri parçalar halinde keselim. Fazla suyunu süzmek için süzgeçten geçirin.

Kek hamuru için gerekli tüm malzemeleri hazırlayın ve fırını 180 derecede açıp ısıtın.

Yumurta ve şekeri köpürene ve beyaz bir renk alana kadar çırpın.

Ardından sütü ve ardından sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın. Limon suyuna soda ekleyin, karıştırın ve çırpma teli ile kek hamuruna ekleyin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son bir kez çırpın.

Hamur iyi bir kek kıvamına gelince üzerine biraz daha su döktüğümüz çileklerin üzerine nişastayı ekleyip karıştıralım.

Nişastalı Çilekleri kek hamuruna ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın.

Kek kalıbını tereyağ ve biraz un ile her tarafını yağlayın. Küçük çilekleri kalıba koyalım ve kek hamurunu dikkatlice dökelim. Kalıbı birkaç kez sertçe yere vuralım ve açtığımız fırına verelim. 50-55 dakika pişmeye bırakın. Kek iyice kızarınca kürdan testi yapalım.

Kek soğuyuncaya kadar dinlendirin, ardından bir tabağa alıp çıkarın.

Üzerine pudra şekeri serpip dilediğiniz gibi keserek servis yapabilirsiniz.

Çilekli pasta hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın