Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta çileğe doyamadık 🙂 Salı günü yaptığım tarif bugüne kalsın istemedim ama dün çok yoğundum. Uzun zamandır mide problemlerinden mustariptim. 6 ayda bir kontrole gidiyorum ne durumdayım. Dün sabah endoskopi yapıldı, sonuçlarda gastrit görüldü ama ondan bir parça alınarak laboratuvara gönderildi. Sonucu çarşamba günü alacağız. Stresten biraz uzaklaşırsanız geçer ama işler yoğunlaştıkça mide ekşimesi daha da kötüleşir. Her neyse, bundan sonra daha dikkatli olmayı umuyorum.
Eşimle bu hafta 2-3 günlüğüne Muğla’ya gidiyoruz. Takip edenler bilir, son 2-3 yıldır okul ve iş nedeniyle tatile gidemiyoruz. Hal böyle olunca 2-3 gün izinle durumu kurtarmak için biraz rahatlamaya çalışıyoruz. Oradan Muğla Mutfağı’ndan bol tariflerle dönmek dileğiyle.
Yazıyı bitirmeden önce Çilek Hisse senetleri hakkında bir iki şey söylemek istiyorum. Çilek dilimlerini damak zevkinize göre farklı peynir çeşitleri ile hazırlayabilirsiniz. Labne yerine mascarpone kullanabilirsiniz, dilerseniz çileklere biraz şeker, peynire de şeker ekleyebilirsiniz. Bir tanesini şekersiz denedim, çok beğendik.
Son olarak yumurta sevmeyenler milföy hamurunun üzerine yumurta koymayabilir.
Haftaya görüşürüz…
Aşk…
İçerik Tablosu
Çilekli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 12 adet kare milföy 200 gram çilek 250 gram labne peyniri 8 yemek kaşığı şeker (çilek ve labne için kullanılır)
yukarı:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri 1 yumurta sarısı
Çilekli kurabiye tarifi nasıl yapılır?
Çilekleri yıkayın, saplarını çıkarın ve küpler halinde kesin. Doğranmış çileklerin üzerine 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri serpip karıştırın ve kenarda bekletin. Milföy hamurunu buzdolabından çıkarın ve yumuşayınca bardak veya kalıp yardımıyla daireler kesin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 6 adet milföy hamurunu yuvarlak şekilde kesin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri ile karıştırdığınız peyniri yayın. Kesip tatlandırdığınız çilekleri paylaştırın. Kapak olarak kapatacağınız milföyün ortasına bıçak yardımıyla fazlalık şeklinde bir çizgi çekin, paylaştığınız milföyün üzerini kapatın ve kenarlarını çatalla ezin. Krep hamurunun üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 10-12 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Son olarak üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]