Cinconta Kabağı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kabak tariflerine bayılırım, tuzlu kabak tariflerine bayılırım. Tatlıyı, ekşiyi ve ekşiyi sevenlerdenseniz bu kabak mezesini de beğeneceğinize eminim. Sinkonta bir Girit yemeğidir ve Ege yöresinde yapılan bu tarif balkabağının yanı sıra yeşil kabak ve havuçla da uyumlanabilir.

Kabak ile farklı tarifler arayanlar Girit Balkabaklı Brownie, Kabak Humus ve Kabak Tarator tariflerime buradan ulaşabilirler.

Denediğiniz tarifleri benimle @Mutfaksirlari Instagram hesabımda paylaşırsanız, hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Cinconta kabağı tarifi malzemeleri

    500 gram kabak 1 büyük boy kuru soğan 3-4 diş sarımsak 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu Yarım çay bardağı su 3 yemek kaşığı sirke tuz karabiber kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı un

Servis için:

Cinconta Kabak Tarifi Nasıl Yapılır?

    Balkabağını eşit büyüklükte doğrayın. Soğanı beyazda doğrayın ve sarımsağı ezin. Fırın tepsisine soğanları yayın ve üzerine kabakları yayın. Zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, karabiber, kırmızı biber ve suyu bir kasede çırpın ve kabakların üzerine dökün. Fırın tepsisini kapatın ve 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırın tepsisini açın ve kabağı un serpin. Fırını 160 dereceye indirin ve üzerine un serpin. Kabaklar kahverengileşinceye kadar pişirin. Fırından çıkan kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın