Çingene Salatası, Ege mutfağının en sevilen salata tariflerinden biridir.
Salata genellikle akşam yemeği veya öğle yemeği ile servis edilir. Ancak Ege mutfağında kahvaltı için çok farklı salata tarifleri var. Ege kahvaltı sofralarında Shakshuka, Ekşi Hamur, Çingene Salatası gibi tarifleri sık sık göreceksiniz.
Roma salatası hem kahvaltıya hem de birçok öğüne çok yakışan harika lezzetlerden biridir. Umarız denediğinizde beğenirsiniz.
Dersler
- 2 domates
- 2 salatalık
- 4 acı biber
- 1 soğan
- 1 kase lor peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
yapılışı
Domates, salatalık ve biberi küçük küpler halinde kesin. Soğanı isteğe göre küçük küpler veya biraz iri küpler halinde doğrayın. Daha sonra salata veya servis tabağına alın. Tuz serpin ve karıştırın. Ardından üzerine lor peyniri serpin. Üzerine acı biber serpip zeytinyağı gezdirin.
Dilerseniz zeytin, kıyılmış maydanoz veya taze nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
çingene salatası püf noktaları
Çingene veya çingene salatası olarak bilinen salatanın püf noktalarından biri de malzemelerin ne çok küçük ne de çok büyük olmasıdır. Ayrıca tüm domates suyu salatada olmalıdır.
Yağ ve meyve suyu bakımından zengin olması gereken salataya az miktarda zeytinyağı eklenmesi lezzetinin yayılmasını engeller. Ayrıca salatayı hazırladıktan sonra en az 30 dakika buzdolabında bırakırsanız soğuk ve lezzetli olur.