medyauzmani.com

Taş kebap tarifi restoranlarda olduğu gibi lezzetli



Taş kebabı, içi lokum gibi pişirildiği için en sevilen et yemeklerinden biridir. Restoranlarda yapılan tas kebaplar nedense çok daha lezzetli oluyor. Yetenekli şeflerin uyguladığı bazı pratik teknikler vardır.

Evde kebap tavası yapmak istiyorsanız bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Hürriyet’in paylaştığı içerikte; Lezzetli Taş Kebabı nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatılıyor. Evde tas kebabı hazırlarken mutlaka bu püf noktalara dikkat etmelisiniz.

Evde lezzetli tas kebabı yapmak için atlamamanız gereken bazı püf noktaları var.

İşte herkesin bilmesi gereken taş kebap tarifi hakkında tüm bilgiler.

Yapı malzemeleri

500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 patates
1 havuç
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı sıcak su
zaatar
karabiber
tuz

Taş kebap tarifi nasıl yapılır?

Tencereyi ocağa alıp tereyağını eritin.
Eti ekleyin ve suyu çıkana kadar kızartın.
Soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları soyun ve tencereye ekleyin.
Et ile birlikte rengi dönene kadar kavurun.
Ardından domates salçasını ekleyip karıştırın.
Üzerine sıcak su ekleyin.
Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayıp ekleyin.
Son tabağınıza baharat serpin ve 30 dakika kısık ateşte pişirin.
Sos koyulaşınca yemeğiniz hazır olacaktır.
Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun…

Evet Taş Kebap tarifi bu kadar kolay! Tarifi beğendiyseniz Taş Kebap tarifini arkadaşlarınızla paylaşmaya ne dersiniz?

Yorum yapın