Merhaba sevgili arkadaşım,
Biliyorsunuz uzun zamandır sevdiklerimin doğum günleri dışında bu kadar çok pasta yapmamıştım. Bu yüzden blogumda çok fazla pasta tarifi yok. Ablamın doğum günü için son yılların popüler pastalarından biri olan “Çıplak Pasta”nın birebir çevirisiyle çıplak pasta yapmaya karar verdim. Sanırım bu pastanın doğuş sebebi, her zaman ağır krema ve fondandan bunalan damak ferahlığı 🙂
Adından da anlaşılacağı gibi Naked Makarna, pastanın yapı taşlarının (pandispanya, krema, meyve veya çikolata) şeker hamuru, krem şanti veya ganaj ile kaplanmadan ve fazla süslenmeden hazırlanmasıyla hazırlanır. Pasta katmanları, çok ince bir buzlanma tabakası düzeltilerek gözle görülür şekilde hazırdır. Hal böyle olunca burada önemli olan pandispanyanın iyi olması ve düzgün bir şekilde katlara ayrılmasıdır.
Dekoratif kısımda ise taze meyveler, gerçek çiçekler veya fondandan yapılmış çiçekler yerleştirilerek göze hoş gelen bir sunum hazırlanabilir.
Taze çiçekleri ve çok az meyveyi tercih ettim. Bu amaçla bir çiçekçiye gitmenin oldukça maliyetli olabileceğini unutmayın. Bir çiçekçi abla bulup kafanızda oluşturduğunuz konsepte göre tek tek çiçek almanız daha doğru olacaktır.
Daha önce defalarca denediğim ve beğendiğim kendi kakaolu pandispanya tarifimi kullandım. Tek fark, kalıbın bu kez 18 cm çapında ve 8 cm yüksekliğinde olmasıdır. Sürekli kek yapanlardan değilseniz, doğal olarak bu tür kalıplara sahip olmamalısınız. 2-3 kek çemberim var ama bu boyutlar için resimdeki gibi değiştirilmiş bir kek çemberi kullanıyorum. Bu çemberin en güzel yanı 16-30cm arasında ayarlanabilmesi. İnternetten veya pasta malzemeleri satan mağazalardan kolayca temin edebilirsiniz.
Bir diğer önemli nokta da kullandığım krema, bu sefer pastacı kreması kullanmadım, pastanelerde ya da metro marketlerde bulabileceğiniz krem şanti kullandım. Bu krem şantiler, şekerli veya şekersiz olarak litrelik kartonlarda satılmaktadır. Ben daha önce kullandığım “Hopla” markasını tercih ettim, bitkisel krem şanti arıyorsanız farklı markalar bulabilirsiniz.
Çırpılmış kremayı daha lezzetli hale getirmek için biraz taze krem peynir ve biraz pudra şekeri ekledim.
Meyve seçimi size kalmış ama ben 1 kat muz ve 1 kat çilek kullandım siz sadece muzla yapabilirsiniz.
Ben pandispanyayı aynı gün yaptığım için soğumasını bekledim ve pankeklere ayırdım. Çok taze ve yumuşak olduğu için herhangi bir sıvı ile seyreltmedim. Unutmayın, katladıktan sonra biraz dinlendirin, ısıtmak kremanın erimesine neden olabilir.
Pandispanya tarifini buraya ekliyorum ama video ve gönderi çok kalabalık olmasın. Videoyu buradan izleyebilir ve püf noktalarına bu gönderiden ulaşabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Çıplak Kek – Kaplamasız kek tarifi için malzemeler
- 6 orta boy yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1-2 damla vanilya aroması ½ paket kabartma tozu 1 tutam tuz Kalıbın altını yağlamak için 3 yemek kaşığı kakao yağı
krema için:
- 500 ml şekerli krem şanti (yukarıda açıklamasını yazdım) 100 gram taze peynir (labne de kullanılabilir) ½ su bardağı pudra şekeri
arasında:
- İsteğe bağlı muz ve çilek
Naked Cake – Sırsız Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir miktar toz şeker ve bir tutam tuz ekleyip köpürene kadar çırpın. Kalan pudra şekerini ve vanilya aromasını yumurta sarılarına ekleyin. Toz şeker eriyene ve sarılar beyazlaşana kadar çırpın. Çırptığınız yumurta aklarını alttan üste doğru 3-4 kez kaşıkla çırpıp sarıları ile karıştırın. Un, kakao ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma eleyerek 2-3 kez ekleyin. Tart kalıbının tabanına yağlı kağıt koyun ve hamurun dışarı akmaması için kenarlarını bastırın. Yağlı kağıdı tereyağı ile yağlayıp pandispanya hamurunu kalıba dökün. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen pandispanyayı en az 1 saat tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Kalıbın kenarına bir bıçak sokarak keki dikkatlice kalıptan ayırın. Pandispanyayı 3 parçaya bölün ve bir saat daha dinlendirin. Buzdolabında soğuttuğunuz kremayı mikser kabına alıp taze peynir ve pudra şekerini ekleyip 3 dakika çırpın. Kek tabanını bir servis kasesine yerleştirin ve istediğiniz kremayı sıkma torbasına sıkın. Üzerine meyve dilimlerini terletin, biraz daha krema sıkın, spatula ile düzleştirin ve ikinci katı uygulayın. İkinci katta kompres torbası ile kremayı sıkın ve üzerine dilimlenmiş meyveleri koyun ve meyvenin üzerine bir miktar krema sıkarak kaşıkla düzeltin. Kekin en üst katına sürüp kalan kremayı üzerine yayın ve üzerini spatula yardımı ile düzeltin. İsterseniz çiçekler ve taze meyvelerle süsleyin. Servis yapana kadar buzdolabında saklayın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]