Çipura Kızarmış – En Sevdiğim Yemek

Pulları ve çipuranın içini yıkadıktan sonra yıkayalım (artık bütün balıkçılar satsa da ben bir balıkçıdan aldım) güzelce tuzlayıp bir kenarda bekletelim.

Ben fırın ızgarasında yaptım ve çift taraflı tel kullandım, dönmesi çok kolay.

Balıkların kenarlarını bıçakla çizelim ve tel ızgara üzerine yerleştirelim, küçük bir kapta limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp tüm balıkları kaplayalım.

En iyisi mangal ama evde mini fırının ızgara bölümünde yapalım.

Kızartılanların bir tarafını diğer tarafını koyalım, kızarmış balıkları bir tabağa alıp farklı sebze ve domateslerle servis edelim.

Yanında güzel bir salata.

Kızarmış balık hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın