Çıtır Bir Lezzet

Pisi Sırrı için,

İlk olarak mayaya 1/2 su bardağı ılık süt ve bir yemek kaşığı şeker eklenir.

5 dakika. oluyor.

Un, hamuru açtığımız tepsiye elenir.

Yumurta, tuz, hafif eritilmiş tereyağı ve hazırladığımız mayalı karışımı ekleyip karıştırıyoruz.

Süt ve su karışımı sistematik olarak eklenir.

Çapraz hazırlandı.

Hamur tutarlı olmalı, çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır. Ekmek 10 bezede eşit olarak hazırlanır.

30 dk. Aradan sonra beşli 2 parçaya bölünür ve yayılır.

Ortasında eritilmiş tereyağı kullanılır.

Bu 5 beze bitene kadar devam edilir.

Sonra 3cm. Büyük bir şerit gibi kesilir ve şekillendirilir. Derin yağda kızartılır. Eritilmiş tereyağında kızarttım. Dilerseniz sıvı yağda da koyabilirsiniz.

Sıcakken şeker serpebilir veya soğuduktan sonra şeker serpebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın