medyauzmani.com

Taze Peynirli Pasta Harcı Nasıl Yapılır?

Biraz taze peynir alalım.

İyice yıkayıp bir karıştırma kabına veya uygun bir tepsiye alalım.

Elimizle yoğurup incecik bir hale gelip bir tarafının oluşmasını bekleyelim.

Ardından, bir baş yeşil sarımsak alın ve yıkayın. Kısa keselim.

Peynirin üzerine koyup tekrar hazırlanmasını bekleyelim.

Bu arada maydanozu alıp güzelce yıkayalım. Kısa keselim.

Sarımsağı da ekleyelim.

Dilerseniz sarımsak ve maydanozu biraz zeytinyağı ile kavurup ekleyebilirsiniz, ben istemedim.

Biber salçasını da ekleyip tuz, karabiber ve karabiberi ekleyip güzelce yoğurmaya başlayalım.

Zeytinyağını da ekleyip son kez iyice yoğuralım salça peynirle tamamen karıştırılmalıdır yoksa salça birleşir.

Yemek yerken ağzımızda salça varmış gibi hissedebiliriz.

Dilerseniz kahvaltı yapabilir, çamur yapıp semisek börek yapıp dilediğiniz gibi yiyip kullanabilirsiniz. Ben bu harcı yapıp semişek böreğinde, bazen de kek ve börek yapımında kullandım.

Fikir vermesi açısından paylaşayım dedim. Tadını gerçekten deneyenlerin yorumlarını ve beğenilerini mutlaka bekliyorum.

İnşaAllah beğenirsiniz, yapacaklara zaten kolay gelsin, aşkım!

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın