Çıtır Börek (Kolay Börek)

Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • Günlük 4 yufka

iç harç için

  • 200 gram lor peyniri
  • 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Çeyrek demet maydanoz

sosu için

  • 200 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

yukarı;

  • Hazırladığımız sostan bir yemek kaşığı
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Çıtır Börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. İçi için rendelenmiş kaşar peyniri, lor peyniri ve maydanoz karıştırılır. Tereyağını eritin, yağı ekleyin ve karıştırın.
  2. Milföy hamuru masanın üzerine yağlanır ve fırça ile her tarafına yayılır, üzerine ikinci bir yaprak daha konur, tekrar yağlanır, sekiz eşit üçgen parçaya kesilir, bir yemek kaşığı iç harcı eklenir, üzeri kapatılır resimdeki gibi açılır, yuvarlanır. yukarı kaldırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  3. Kalan iki hamur da aynı şekilde hazırlanır, iç harcı eklenir, kapatılır ve tepsiye dizilir.
  4. Bir yemek kaşığı sos ve yumurta sarısı hamurun üzerine karıştırılır ve susam serpilir.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir ve sıcak olarak servis edilir. Kim deneyecekse eline sağlık.

Resimli Çıtır Börek Tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kolay)
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

çörek (çörek gibi yükselir)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın