Herkese merhaba. Bir tabakta kalan yufka veya peynir artıklarını aydınlatmanın harika bir yolu. Pan böreği olarak da bilinen Kırkık böreği. Çayınız hazır olana kadar pişirebileceğiniz bir börek, umarım beğenirsiniz.
Peynirli Börek Tarifi için malzemeleri derin bir kaba alıp çırpıyoruz.
Daha sonra istediğiniz peyniri ufalayıp ekleyin ve karıştırın. Kahvaltıdan kalan peyniri, lor ve kaşar peynirini ekledim.
Son olarak yufkayı ince ince doğrayın veya elinizle kesin ve harcın üzerine yerleştirin.
Hamur, yufka hamuruna eklenene kadar iyice karıştırın.
Paslanmaz çelik veya teflon bir tavaya çok az miktarda sıvı yağ koyup fırça ile her yerine yayıyoruz. Hamurumuzu ve hamurumuzu döküp tepsiye yayıyoruz. İçinin iyi pişmesi için çok kalın olmamalıdır.
Ocağımızı açıp içi kızarana ve dışı altın sarısı bir renk alana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Yüksek ateşte pişirirseniz içi çiğ kalır. Dikkatli olun, ortasındaki spatula yardımı ile aşağıya bakmayı unutmayın.
İlk tarafı ister tencerenin kapağı ile ister tepsi yardımı ile pişince ters çevirip pişmemiş diğer tarafını da tavaya koyuyoruz. Her iki tarafı da ısıtıldıktan sonra Kaşar Peynirli Börek servise hazırdır. Misafirleriniz için 5 çayı ya da çay saatine kadar hazırlama tarifi.
Herkese afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]