Buzluğu denediğimde yarım kutu milföy böreği o kadar derin geldi ki arkeologlar bile bulmakta zorlanır 🤣🕵🏻 Havalar soğuduğuna göre artık daha çok tatlı yemek için bir bahanemiz var 😄 Süper kolay yaptım ama 2-3 parça malzeme ile gerçekten çok eğlenceli bir tatlı.
Kalan 1-2 yaprağı da kestim, üzerlerine kalan yumurtayı sürdüm ve çörek otu ile tatlandırdım. Bu yüzden hem tatlı hem de tuzlu atıştırmalıklarım var. Bu tarife farklı alternatifler de hazırlayabilirsiniz. Örgü elmalı turta ve diğer puf böreği tariflerine bu linkten ulaşabilirsiniz.
Tarifimi kaydetmeyi ve beni sosyal ağlarda takip etmeyi unutmayın.
Aşk..
İçerik Tablosu
Çikolatalı Muzlu Turta Tarifi İçin Malzemeler
- 6 kare milföy (elmaya göre sayı artırılabilir) 1 orta boy muz Tarçın ½ su bardağı toz şeker 1 yumurta sarısı Fındık gevreği Servis için pudra şekeri
Çikolatalı ve muzlu çıtır çıtır muzlu turta tatlısı tarifi nasıl yapılır?
1. Çikolatayı kare, muzu ikiye, ardından kutunun üzerinde 4 parçaya kesin.
2. Çözülmüş milföy hamurunu kareler halinde kesin. Merdane yardımıyla biraz açın. Ortasına 2 kare çikolata ve bir muz dilimi koyun.
3. Sol ve sağ taraflara eşit çizikler yapın.
4. Daha sonra sol ve sağ milföy parçalarını örgü yapar gibi üst üste kapatın.
5. Üzerine yumurta sürün ve isterseniz fındık serpin.
6. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]