Çıtır çıtır Beyti Kebap – En Sevdiğim Yemek

İlk olarak Damak Kırma Beyti Kebabı tarifine biraz sarımsak ve soğan ekleyelim. Diğer malzemelerle karıştırıp güzelce yoğurun.

Köftenin uzun şeklini resimdeki gibi verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.

Etlerin piştiği yerin yanındaki sos tavasına sos malzemelerini alıp koyulaşana kadar pişirelim. Yaz aylarında ne koyduysam onu ​​kullandım. Rendelenmiş domates ile yapabilirsiniz.

Tereyağını eritelim. Hamurdan bir parça kesip fırça ile uygulayalım.

Fırından aldığımız köfteleri hamurun ana kısmına ekleyip lastik gibi saralım. Daireler halinde kesin ve tekrar fırın tepsisine koyun. Hepsini aynı şekilde yapalım.

Tereyağını koyup 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim.

Fırından alıp servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin. Sıcakken yanında yoğurtla servis yapın.

Damak Kıran Beyti Kebabı hazır.

Açıklama biraz uzun ama yapımı kolay ve tadı da bir o kadar güzel.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın