Çıtır Çörekler

Çıtır çörek tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kg bir

yağda kızartmak;

  • 1 litre yağ

şerbet

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Çıtır çıtır çörekler için bir tarif nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak içeceğimizi hazırlıyoruz.
  2. Uygun bir kaba su, şeker ve limonu koyun.
  3. Ocakta kaynattıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
  4. Hamurumuz için tüm malzemeleri bir yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz ele yapışan kek hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. Hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  6. Uygun bir tavaya yağımızı alıp ocakta ısıtıyoruz.
  7. Daha sonra ocağın altını orta dereceye alıyoruz.
  8. Hamuru elimize alıp sıkıyoruz, tatlı kaşığını yağa batırıyoruz, hamuru kaşıkla alıp kızgın yağda kızartıyoruz.
  9. Kızaran hamurumuzu soğuk şerbete alıp süzgeçten 5-6 tur çevirerek servis tabağına alıyoruz.
  10. Üzerine fıstık serpip servis ediyoruz, deneyenlere afiyet olsun 🤗💕.

Resimlerle gevrek çörek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • hamur tarifleri
  • ısırmak
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Şeker
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Limonlu ve kakaolu kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın