Çıtır Elmalı Kurabiye


Elmalı Çıtır Kurabiye Tarifi Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

iç harç için

  • 4 sarı elma
  • 1 kırmızı elma
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Çıtır Kurabiye Tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle rendelenmiş elma, tarçın ve şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  2. Hamuru için geniş bir kaba margarin, süt, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve margarin elinize yapışmayacak şekilde eriyene kadar yoğurun.
  3. Hamuru biraz un ile tezgahta açın ve merdane veya merdane yardımıyla açın. Daha sonra bir bardak su veya bir çay bardağı yardımıyla hamuru güzelce kesin. Küçük oldukları için bir bardak su ile parçalara ayırdım.
  4. 1 tatlı kaşığı soğuyan elma püresini geniş kısımların üzerine yayın ve eşit şekilde dağıtın. Daha sonra mantı gibi sadece bir tarafını birleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Üstü kızartıldığında yiyebilirsiniz. İlk ısı geçtikten sonra yüzünüze pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fotoğraflı çıtır elmalı kurabiye tarifi

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • Bir elma:
  • bisküvi
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

doğranmış elmalı kurabiye tarifi

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın