Çıtır Ispanaklı Üçgen Börek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Öncelikle babamın ve eşimin Babalar Günü Kutlu Olsun 🙂 Yoğun bir gün geçirdik ve paylaşmak ya da kutlamak için zamanımız olmadı. Bugün de aynı hızla devam edecek gibi görünüyor. Fırsat bulmuşken biraz erken de olsa harika bir çıtır çıtır börek tarifi paylaşayım dedim.

Sosta yumurta veya süt yok. Su, nişasta, un ve yağ ile börek tarifi dillere destan oluyor. Ayrıca, dondurucudan çıkarılıp pişirildiğinde mükemmeldirler. Yani tam bir cankurtaran tarifi. Sadece un ve yağ ile yapılan bu tarifin patatesli halini denemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Instagram hesabım @mutfaksirlari Denediğim tarifleri paylaşırsanız hikayemde paylaşmak isterim. Instagram’da hesabımı takip etmeyi unutmayın.

Aşk…

Çıtır ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

    3 yufka 500 gr ıspanak 1 orta boy kuru soğan Tuz ve karabiber

arasında:

    1 su bardağı su Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı sirke

yukarı:

    1 yumurta sarısı

Çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

İç harcı için ıspanakları yıkayın ve doğrayın. Yemeklik için soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye biraz zeytinyağı koyun. Orta ateşte soğanlar pembeleşince ıspanakları ilave edip karıştırın. 2-3 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Doldurma soğurken, tüm sos malzemelerini birlikte çırpın ve bir sos kıvamına gelmesine izin verin. Yufkayı masaya koyun ve hazırladığınız sosu bir fırça yardımıyla sürün. 2. Hamuru ilk hamurun üzerine koyun ve aynısını yapın. Son cips parçasını soğutun ve soslayın. Hazırladığınız ıspanaklı karışımı hamurun her yerine eşit şekilde yayın. Hamuru iki ucundan ortasına doğru yuvarlayın ve bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölün. Üçgen şeklinde kesin, üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın