Merhaba sevgili arkadaşım,
Herkese iyi bayramlar – Umarım bu sevdiklerimizden ayrı geçirdiğimiz son bayramdır. Evde görüntülü görüşme yaparak çok zaman geçirdik. Her şey bitince canım sıkıldı ne yapayım, boşta oturmak yerine bekleyen tarifler yazayım dedim 😄 Dışarıdan nadiren tatlı alırım ama bu tatlı buradaki ünlü pastanede en sevdiğim lezzetlerden biriydi.
Pandemi ile birlikte nedense artık bunu yapmamaya başladılar. 1-2 denemeden sonra aynı tadı aldım 😄 Şimdi onlar düşünsün 🤣 Bu kremalı çıtır çıtır çilekli muhallebi. Hazır kadıf kullanabilir veya kendiniz pişirerek taze kadıf hazırlayabilirsiniz. Kaifin çıtır çıtır olması için servis yapmadan hemen önce ekleyebilirsiniz. Ne dersin, bu tarife için makaraları vurayım.
İnstagramımı takip etmeyi unutmayın! …
Aşk…
İçerik Tablosu
Kadayıf Çıtır Çilekli Muhallebi tarifi malzemeler
- 4 su bardağı süt 1 paket süt kreması 1 çay bardağı nişasta (dolu) 1 su bardağı + çeyrek çay bardağı toz şeker 1 paket vanilin 10 adet iri çilek 1-1,5 su bardağı çıtır kadayıf
Kadayıf Çıtır Çilekli Muhallebi Tarifi nasıl yapılır?
Nişasta, toz şeker ve süt kremasını bir tencereye alıp topaklar kaybolana kadar çırpın. Sütü ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte pudingi koyulaşana kadar pişirin. Kalın puding fıçısını ekleyin, karıştırın ve ocaktan alın. Kullanacağınız kuplara veya küçük kavanozlara 1 veya 2 yemek kaşığı kıtır kadayıftan koyun. Bir top puding dökün. Bir tutam doğranmış çilek atın. Üzerine biraz daha muhallebi ekleyin ve çıtır kadayıf serpin. İsteğe bağlı çilek ve antep fıstığı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]