Çıtır Karamelli Elma Tatlısı – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Sıcak havalar için, üzeri yumuşacık kabuklu karamelize elma ile gününüze ferahlık katacak lezzetli bir tarifim var.
Kısa bir süre önce sizlerle bir elmalı turta tarifi paylaşmıştım. Bu tarif onun daha pratik hali 🙂

Özellikle fırına dayanıklı bir tava kullanırsanız ortalığı karıştırmadan tek tencerede tüm işi yapabilirsiniz.

Bu tarifi hazırlarken badem unu dışında fındık unu da kullanabilirsiniz. Evde kimse yoksa un miktarını ikiye katlayabilirsiniz ama badem unuyla çok lezzetli oluyorlar.

Yazın sıcağında dondurmayla, kışın soğukta ılık veya sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Çıtır karışımı hazırlamak için:

    50 gr un 50 gr badem unu 40 gr tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker

Elma karışımı için:

    2 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı 4 orta boy elma

Servis için:

Çıtır çıtır karamelli elma şekeri tarifi nasıl yapılır?

Un, badem unu, soğuk tereyağı ve bir stand mikserin kancasını kum gibi olana kadar karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabına koyun ve dinlenmeye bırakın. Elmayı soyun ve büyük parçalar halinde kesin. Tereyağını toz şekerle birlikte tavaya alıp hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen elmaların üzerine hazırladığınız badem unlu karışımı serpip önceden 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Dondurma ile servis edilir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın