medyauzmani.com

Çıtır Koni Mantı (Adım Adım Fotoğraf)

Çıtır Külah Mantı tarifi için,

Her yufkayı 16 üçgen parçaya kesin.

Toplamda 3 yufkadan 48 adet üçgen parça elde edeceğiz (basit bir şekilde küçültmeyi resimlerle açıklamaya çalıştım umarım faydalı olur)

Üçgen şeklinde kesip saman yardımı ile sardığımız hamurun ana kısmından başlayalım.

Ucu çok az suya koyalım, koyalım, pipetten çıkaralım ve tüm yufka için aynı yöntemi uygulayalım (yufkayı bu şekilde sararak buzdolabında bekletebilirsiniz. diğer yiyecekleri doğrudan kızartmaya hazır hale getirebilme)

Kıyma çamuru için soğanı ve biberi ince ince doğrayın, sıvı yağ ile birlikte tavaya alın ve yumuşayana kadar kavurun.

Kıymayı ekleyin ve suyunu bırakana kadar pişirin.

Kıyma pişince küçük küpler halinde doğradığımız domatesleri ve salçayı ilave edelim, karıştırarak suyunun çoğu çekilinceye kadar pişirelim.

En son baharatları ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

Kıyma haşlanırken sardığımız yufkayı iki tarafını da az yağa koyup fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine koyalım.

Not: Sağlıklı olmasını istiyorsanız yufkayı yağlanmış tepsiye koyun, biraz eritilmiş tereyağı koyun ve önceden ısıtılmış 180°C fırında 15 dakika pişirin.

Pişirmeyi bitirdiğimizde yoğurt sosunu hazırlayalım.

Hamurdan hazırladığımız mantıları ortası açık kalacak şekilde servis tabağına alalım.

Ortasına yoğurt sosunu ve ardından pişen eti dökelim (iki veya üç sucuk da yapabilirsiniz)

Daha sonra sıcak servis edebilirsiniz.

Koni Mantı hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın