Bereketli Lezzetler’den yeni tarif, Çıtır Leblebili Ispanaklı Borani 🙂 Yoğurt ve ıspanağın enfes karışımıyla pişirdiğiniz çıtır leblebilerin tadına doyamayacaksınız. Nohutlar soğumasın diye servisten hemen önce pişirilir ve servise kadar pişirilir.
Salatanın cıvık olmaması için süzme yoğurt kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederim.
Kesinlikle dene?
İçerik Tablosu
Çıtır leblebi ve ıspanaklı borani tarifi malzemeleri
300 gr yıkanmış ve doğranmış ıspanak 1 orta boy havuç 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı süzülmüş yoğurt (tepeleme) 2 diş sarımsak tuz 1 su bardağı haşlanmış nohut toz kırmızıbiber, kimyon ve tuz
Servis için:
Maydanoz zeytinyağı serpin
Nohutlu ve ıspanaklı Borani çıtır tarifi nasıl yapılır?
Ispanakları yıkayıp süzün ve ince ince doğrayın. Soyulmuş havuçları rendeleyin. Tavaya zeytinyağını ve havucu alıp orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Ispanakları ve tuzu ilave edip ıspanaklar suyunu salıp ocağı kapatana kadar soteleyin. Derin bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Üzerine ıspanaklı karışımı ekleyin, karıştırın ve servis tabağına alın. Nohutları zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp çıtır çıtır olana kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz ve zeytinyağı ile servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]