medyauzmani.com

Çıtır Midye Böreği – Tatlılarım

Öncelikle merhaba arkadaşlar 👋🏼😘

Şimdi size doyamayacağınız çok katlı, lezzetli, lezzetli bir kek tarifi ile geldim.

Kıyılmış Midye Börek Tarifi için,

Öncelikle tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp ele ele tutuşacak şekilde yumuşak bir hamur yoğuralım.

Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya bölelim, her parçayı yufka büyüklüğünde katlayalım, aralarına erittiğimiz margarini bir fırça yardımıyla yayalım, tüm hamurları üst üste koyalım, yufka yardımı ile genişletelim. bir oklava, bir kenardan tutarak yavaşça yuvarlayın ve hamuru en az iki saat buzdolabında bekletin.

Bekleyen hamura bıçakla 3 cm dinlendirin. Bıçakla kalın bir şekilde keselim.

Parçaların üzerine elimizle bastıralım, içine çamuru koyalım ve ağzını pasta şekli gibi kapatalım.

Parçaları tepsiye dizip parçalar bitene kadar aynı şekilde devam edelim, kalan margarini midyelerin üzerine fırça yardımı ile yıkayıp son kez fırına verelim ve önceden ısıtılmış 160 °C fırında pişirelim. altın olana kadar.

Çıtır Midye Ekmeği hazır.

Harika tadı deneyin!

Yapanlara şimdiden hayırlı olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın