Avcı böreklerini bilir misiniz, işte aynı çıtır çıtır dokusuyla çok kolay ve lezzetli bir tarif.
Kahvaltınızın yanına çok yakışacağına eminim.
Aşk..
İçerik Tablosu
Etli Çıtır Mısır Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka 250 gr dana kıyma 1 orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz Karabiber Kimyon 2 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
Boyamak için:
- Bir çay bardağı süt, bir yumurta, bir bardak mısır unu
yapılışı:
1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyin, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip kavurmaya devam edin.
2. Kavrulan kıymaya maydanozu ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın. Dolgu ısınırken her bir hamuru 8 eşit parçaya bölün.
3. Üçgen hamur parçasının geniş tarafına malzemeden birer yemek kaşığı koyun, kenarlarını bükün ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın, hamurun sivri ucunu parmağınızla ıslatıp yapıştırın.
4. Yumurta ve sütü çırpın. Böreklerinizi önce sütlü karışıma sonra mısır ununa bulayıp kenarda bekletin.
5. Kızgın yağda karıştırarak kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]