Çıtır Nasıl Yapılır – Lezzetli Tariflerim

Merhaba arkadaşlar

Çıtır simit veya daha çıtır olarak bilinen, her şehirde farklı bir ismi olan, çayınızın yanında içebileceğiniz çıtır simitlerimizin tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Hamuru için önce sistematik olarak su ekliyoruz, tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.

Hamurumuz hazır olduğunda 4 eşit parçaya bölüp 15 dakika dinlendiriyoruz.

Hamuru dinlendirip susamları tavaya alıp koyulaşana kadar kavurup boş bir tepsiye boşaltıp soğumaya bırakıyoruz.

Dinlenmeye bıraktığımız bezeleri hazırlayacağımız zemine biraz yağ sürüyoruz ortadan iki yanına yayıp 50 cm genişletiyoruz.İki tarafı birleştirip kıvrım haline getiriyoruz ve birleştiriyoruz. onlara. biter.

Elimizle yayıp koyuyoruz, Bütün bezelerimiz için aynı yöntemi uyguladıktan sonra derin bir kaba pekmezi ve suyu koyup karıştırıyoruz.

Tepsimize biraz sıvı yağ koyuyoruz. Simitlerimizi tek tek suya ve pekmeze batırıyoruz ve sonra susaıyoruz. Susam yuvarlak olacak şekilde çeviriyoruz.

Tepsimize alıp 20 dakika tepside bekletiyoruz ve önceden ısıtılmış 180°C’de 15 dakika pişiriyoruz.

Kızarmış simitlerimiz hazır. Yoksa çay yapmadın mı? 😀😀

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın