Merhaba arkadaşlar.
Patates kızartması kesinlikle çocukların en sevdiği yiyecekler arasında olacak. Dışarıda yemek yiyip kafanızda soru işaretleri oluşturmak yerine evde tatlı patatesin nasıl yapıldığını ve bunları ete, hamburgere ve daha birçok yemeğe nasıl ekleyebileceğinizi göstereceğim, hemen tarifimize geçelim.
Öncelikle patatesleri soyup güzelce yıkayalım.
O halde ince ince kesip tuz serpip karıştıralım.
Daha sonra tavaya sıvı yağı koyup ocağı açın.
1 dilim patates ekleyerek yağın sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Kızarıyorsa, bütün patatesleri ekleyebilirsiniz.
Yağ sıcak değilse, atmayın. Aksi takdirde tavaya yapışabilir veya macunsu hale gelebilir.
Doğradığımız patatesleri kızgın yağa atalım ve yağın yanına zeytinyağını ekleyelim çok lezzetli oluyor.
Bir veya iki kez iyice karıştıralım ki yağ her tarafa dağılsın ve kuru nokta kalmasın. Yapışmaz tavada pişirirseniz patatesler tavaya yapışmaz.
Daha sonra ara ara karıştırarak güzelce pişirelim. Pişme derecesi yeterliyse tepsiden kağıt havlu serilmiş bir tabağa alalım.
Çıtır çıtır sevenler için: Patateslerin hepsini tam pişmeden tencereye alıp bir kenarda soğumaya bırakalım. Patates biraz soğuyunca tekrar kızgın yağa ekleyelim, iki kez pişirmiş olacağız ve bu ikinci pişirme patatesi acı hale getirecektir.
Kızarmış patatesleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve patatesleri çok fazla kesmemeye dikkat edin aksi halde gevrekliğini kaybederler. Patatesin cinsine göre tadı ve yumuşaklığı değişir.
Ve sıcak olarak servis edelim yoksa tadı ve yumuşaklığı tekrar değişecektir.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]