Çıtır Patates Krep

Çıtır patatesli turta tarifi malzemeleri

  • 4 patates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 4 adet yufka (piyasadan almadım yufka el sarması)

İç yuvka sosu için.

  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım kutu kabartma tozu

Çıtır patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak 4 adet patatesi rendeleyin ve suyunu sıkın. Orta boy bir tavaya biraz sıvı yağ dökün, salça ve diğer baharatları ekleyin, karıştırın, en son rendelenmiş patatesleri ekleyin ve 5 dakika karıştırın.
  2. Salça kokusu gitti ve patatesler kahverengileşmeye ve biraz soğumaya başlamadan önce gitti.
  3. Sosu hamura sürülecek şekilde ayarlayın, bir karıştırma kabına alın ve iyice karıştırın. Unu içinde topaklı bırakmayın. Yufkalardan birini açın ve iksirin her yerine yayın, 4 cips için yeterli olsun, sosu ona göre koyun.
  4. Yufkayı ikiye katlayın ve yarım ay şeklinde hafifçe bastırarak sos kıvamına gelene kadar bastırın. Yufkayı önce ikiye bölün, ardından yufkanın boyutuna göre ikiye bölünen parçadan 7 veya 8 küçük parçaya bölün. Daha sonra patates karışımını koyup yuvarlayın.
  5. Hepsini bu işlemle bitirin. Son olarak sosu biraz ayırdım, ona göre ayarladım ve tepsiye koyduğumuz böreğin üzerine fırçayla sürdüm ki daha çıtır olsun.
  6. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirin. Yarım saatten biraz fazla sürdü. Fırından çıkardığınızda üzerini örtmeyin ki yumuşamasın. Soğuyunca servis tabağına alıp afiyetle yiyebilirsiniz.
  7. Unun verdiği, hamur işleri bağımlısı yapan bir lezzet var.

Çıtır patatesli börek tarifi

  • Bazı tarifler
  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Bosnalı köfte

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın