Milföy hamurunu buzdolabında yumuşayana kadar dinlendirelim.
Geniş bir kaseye susam ve çörek otu koyup karıştıralım.
Yumurtanın beyazını geniş bir kaba alıp çırpma teli ile çırpalım.
Yumuşayan kekimizi önce karelere bölelim.
Daha sonra bir parmağın ortasına bir delik açalım.
Daha sonra her bir kek parçasını önce yumurta beyazına sonra susamlı karışıma ileri geri batıralım ve biraz bastırarak hazırladığımız hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
Bunu tüm malzemelerin üzerine döktükten sonra önceden ısıtılmış 180° fırında kekimizi altın rengi olana kadar pişirelim.
Pişmiş kurabiyeleri sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Bu sayede uzun süre tazeliğini ve tazeliğini koruyabilir. Oğlumun misafirleri için yaptım çok beğenildi özellikle doğum günü partiniz için çok güzel bir sunum ve lezzet elde edeceksiniz derim 😉
Deneyecek olanlara bol şans!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]