Merhaba arkadaşlar
Bugün size nefis bir simit tarifi vereceğim. Bu tarifi misafirler için birdenbire yapabilirsiniz.
O zaman işleme geçelim!
İlk olarak milföy hamurunu hazırladığınızda buzdolabından beş dakika kadar çıkarın. Hamurun hazır olması için önceden çıkaralım. Ben 4 adet milföy kullandım.
Daha sonra yumuşak olan hamuru ortadan ikiye kesip iki kare elde edelim.
Sonra dört eşit kareye bölün.
Bunu tüm milföy hamuru için yapalım.
Aşırıya kaçmamaya dikkat edin yoksa yumuşak olduğu için yapışacaktır.
O halde iç harcını hazırlamaya başlayalım. Ben fıstıklı peynir kullandım. Peyniri sıcak suya koyuyoruz ki tuzun çoğu kaybolsun. Dilerseniz beyaz peynir ve lor peyniri de kullanabilirsiniz.
Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz ben kullanmadım.
Malzemeler hazır olduğuna göre her kareye ortasını denk gelecek şekilde peynirli karışımı ekleyelim. İsterseniz sosis ve salam ekleyebilirsiniz.
Kare hamurun tamamına ekleyelim. Daha sonra çatal yardımıyla dört tarafına da sıkıca bastırın. Bu yöntem peynirin dışarı çıkmaması içindir. Ayrıca görünüşü de iyi.
Bu karışımı bütün hamurun üzerine döktükten sonra pekmezi bir kapta suyla açıp iyice karıştıralım. Başka bir kapta kavrulmuş susam veya kahverengi susamı ekleyelim. Hamuru önce su ve pekmezde bekletelim ardından susamları ekleyelim.
Hamurun tamamını aynı şekilde yapalım. Daha sonra kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizdim.
180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ve simit tadında çıtır puf böreği servise hazır.
Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]