Çıtır Tavuk – En Sevdiğim Yemek

Merhaba arkadaşlar

Bugün size evde fast food nasıl yapılır onu göstereceğim. Çıtır tavuk tarifi sizlerle.

Öncelikle tavuk göğsünü alıp 1 tatlı kaşığı tuz ile yıkayalım. Bu tuzlama, tavuk belindeki kokuyu giderir.

Ardından tavukları ince dilimler halinde kesin. Tuz serpip karıştırın. Daha sonra bir kaseye 1 yumurta kırın ve çırpın. Daha sonra bir kaseye 1 su bardağı galeta unu ekleyin.

Tavuğu önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayalım. Bunu tüm tavuklar için yapalım.

Daha sonra tavaya sıvı yağı koyup ocağın altını açın. Kızgın yağa tavukları ekleyip orta ateşte iki tarafını da kızartalım. Kağıt havlu serili bir tabağa çıkarın.

Servis tabağına ketçaplı kaseyi alıp üzerine kızarmış tavukları güzelce yayın. Tavuğu ketçaba batırıp çıtır çıtır yiyebilirsiniz. Sıcak servis yapmak daha iyidir.

Çıtır tavuk hazır.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın