Çıtır tavuk göğsü tarifi için tavuk göğsünü ortadan ikiye bölüp inceltiyoruz.
Ortadan ikiye böldüğümüz jülyen tavuk göğsünü kesiyoruz.
Bir tabağa 1 su bardağı un, biraz tuz ve bir tatlı kaşığı kekik, 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber koyup karıştırıyoruz.
Başka bir tabağa 2 yumurta kırın, tuz ve 1/2 çay kaşığı karabiber ekleyin ve çırpın.
Kırıntıları başka bir tabağa koyduk
Kızarttığımız bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz.
Jülyenle doğradığımız tavuk göğsünü önce una, sonra yumurtaya batırıp galeta ununa koyuyoruz.
Aynı işlemi tüm tavuklar için yapıyoruz.
Kızgın yağda önünü ve arkasını kızartıyoruz.
Patates kızartması ile servis ediyoruz.
Çıtır tavuk göğsü hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]