Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır

Çıtır Tavuk Kalamar Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk çorbasını hazırlamak için bir kaba unumuzu koyup tuz, baharat ve tuzu ekleyip karıştıralım.

Üzerine yumurtayı çırpın ve tekrar karıştırın.

Tuzlu suyu yavaş yavaş ekleyip koyu kıvamlı bir sos elde edelim. Mümkünse sıvı olmasın diye hepsini bir araya getiremezsiniz.

O halde tavuğumuzu uzunlamasına jülyen şeklinde doğrayalım. Etimizi çok ince buzla kesersek kolay ve verimli bir şekilde kesmiş oluruz..

Doğranmış tavuk etini bu sosun içine koyup karıştıralım, streç film ile kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdıralım. Bu yağda dinlendirdiğimiz etlerimizi her taraftan diğer tarafa azar azar ekleyelim.

Servis tabağına kağıt havlu serip kızarmış etlerimizi tabağa alalım. Yanında ketçap ve mayonez ile servis yapın.

Çıtır Tavuk Kalamar servise hazır.

Deneyeceklere afiyet olsun.👌🏼 😋 .

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın