Pratik patates kızartması, aktif çalışan bayanlar için bir cankurtaran. Hele benim kadar tavuğu seven bir eşiniz varsa kaçışınız onun tatili olacaktır.
Patates kızartması ve kızarmış tavuğunuzda belli püf noktaları izlerseniz, lokantalarda yediklerinizden çok daha lezzetli olacaktır.
Bu tarifler ve ipuçları bekar erkekler, öğrenciler ve bayanlar için faydalı olacaktır. Böylece donmuş patates ve çiğ tavuk kullanmaktan kurtulmuş olursunuz.
Öncelikle patates kızartması seçerken dikkat etmeniz gereken püf noktalarına geçelim.
1- Mevsiminde ise ince kabuklu patates kullanın. Özellikle Kıbrıs patateslerini kızartmak için idealdir.
2- Kış mevsimindeyseniz kalın kabuklu ve yumuşak kabuklu patates yerine ince ve sert kabuklu patatesleri tercih edin. Kalın kabuklu patatesler haşlamak için idealdir ve kızartmak için kötüdür.
3- Patatesleri soyup doğradıktan sonra yıkayın ve tuzlu suda bekletin. Kızartmadan önce iyice süzün.
4- Fritözünüz varsa mutlaka tava kullanın yoksa fritöze bol yağ koyun.
5- Patatesleri çok fazla karıştırmayın, tavayı sallayarak eşit şekilde pişmesini sağlayın.
Tavuk kızartmanın püf noktaları:
1- Kızartmada but yerine kanat, but ve sırt eti tercih edilir. Döşü daha lezzetli hale getirmek için bir tavaya koyun.
2- Tavuğu kızartacağınız yağı kızdırın, yağ kızınca orta ateşe alın.
3- Tavuğu orta ateşte arkalı önlü çevirerek kızartın.
4- Kızarttıktan sonra sıcakken tuz serpin ki tavuk eti donmasın.
Kızarmış patatesleri hazırlamak için:
İçerik Tablosu
Çıtır Tavuk Malzemeler ve Patates Kızartması Tarifi
- 2 adet orta boy patates 1,5 su bardağı sıvı yağ Tuz
Çıtır tavuk ve patates kızartması tarifi nasıl yapılır?
1- Patatesleri soyun ve 1 cm genişliğinde doğrayın. Patates soyma ve kesme teknikleri hakkında bilgi almak için burayı ziyaret edebilirsiniz. Kesilen patatesleri yıkayıp tuzlu suda bekletin. Kızartmadan önce süzün. (Kızartma tavası kullanmayacaksanız kurutun.) Önceden ısıtılmış yağda altın rengi alana kadar kızartın. (Eğer fazla pişmiş ve çıtır seviyorsanız kenarları hafif kızarana kadar bekleyin.
Çıtır tavuk için:
Çıtır Tavuk Malzemeler ve Patates Kızartması Tarifi
500 gr çıtır tavuk (tavuk sırtı)
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
tuz
Çıtır tavuk ve patates kızartması tarifi nasıl yapılır?
1- Yağı ısıtın, kızgın yağın altını kısın ve orta ateşte koyun.
2- Tavaya önce tavuğun içini koyun, sonra beyazlaşıp kabarmaya başlayınca diğer tarafını çevirin.
3- Kabuğu aynı şekilde bir araya gelip beyazlaşınca iç tarafını tekrar çevirin ve koyulaşana kadar kızartın. Bu işlemi, tavuğa kolayca bir çatal yerleştirilebilene kadar tekrarlayın.
4- Kızaran tavuğu servis tabağına alıp üzerine tuz serperek servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]