Cızırtılı turta (peynir altı suyu ile) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Biliyorsunuz 8 yıldır ev ekmeği yapıyoruz. Son zamanlarda fırıncılıkta farklı un türleri kullanmaya başladık. Kavlıca, siyez ve dinkel bugünlerde denediklerimiz. Tabii kalanlardan ufak tefek şeyler de hazırlıyorum.

Nehir için yaptığım lordan kalan peynir altı suyuyla pankek yaptım bile. Sonucu beğenince farklı bir tarif denemek için sabırsızlanıyordum.

Ben sonucu çok beğendim ama kızım bayıldı. Tabii yemek yerken bunu bir oyuna çeviriyor ama en azından her seferinde iştahla yatıyor 🙂

Peynir altı suyu tarifini de burada bulabilirsiniz. Evde çocuk yoksa lorlu kek yapmayı da bilirsiniz 🙂 O zaman limonlu lorlu kurabiyeler burada.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Unicorn kurabiye ve beze tariflerine linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Aşk…

Cızırtılı Börek Tarifi İçin Malzemeler (Peynir altı suyu ile)

• 1 yumurta (sarısının beyazı)
• Bir fincan peynir altı suyu
• Bir çay bardağı tereyağı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 kutu kabartma tozu
• 2 çay kaşığı tuz
• 1,5 su bardağı buğday unu
• 2 su bardağı siyez unu

yukarı:

• yumurtanın Sarısı
• Susam, çörek otu, tohumlar

Cızırtılı Börek (Peynir Sulu) Tarifi nasıl yapılır?

1. Tereyağı, zeytinyağı, yumurta akı ve peynir altı suyunu bir karıştırma kabına alın.
2. 2 su bardağı siyez unu, tuz, kabartma tozu ve 1 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
3. Yarım su bardağı unu ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun.
4. Toplanan hamuru 12 parçaya bölün, elinizle yuvarlayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin.
5. Börekleri aralarında 3-4 cm olacak şekilde pişirme kağıdı serili tepsiye dizin.
6. Üzerine yumurta sarısını sürün ve bir çatalla alın ve istenirse susam, çörek otu veya tohum serpin.
7. 180 derecelik fırında kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın