Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün sizlerle dünyanın en kolay tatlı tariflerinden birini paylaşmak istiyorum. Sufle ile hafif kek arası, 2 dakikada hazırlayabileceğiniz, akışkan gözleme kıvamında harika bir tarif.
Clafouti bir Fransız tatlısıdır ve en ünlüsü kiraz ve vişnedir. Bunun dışında mevsiminde dilediğiniz meyvelerle de yapabilirsiniz. Tıpkı tarifimdeki mis kokulu armut ve üzümler gibi. Bu tarifin krem peynirli halini de görmüştüm. Süt yerine taze krem peynir sürülür ve bir parça cheesecake gibi görünür.
Clafuti’nin sosisle yapılan lezzetli çeşitleri de vardır. Genellikle İtalyan sosisi kullanılır.
Bu arada yumurta kokusuna karşı çok hassassanız karışıma vanilya veya badem aroması ekleyebilirsiniz. Tatlı soğuyunca ve beklediği sürece lezzetini alıyor. Yerleştikçe meyve aroması ortaya çıkar.
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Klafutis tarifi malzemeleri
- 2 orta boy yumurta 1 çay bardağı toz şeker (100 ml bardak) 1 çay bardağı krema (100 ml bardak) 1 çay bardağı süt (100 ml bardak) 1,5 çay bardağı un (6 yemek kaşığı) 1 armut aromalı İsteğe göre üzüm
Bir clafouti tarifi nasıl yapılır (clafoutis)
Yumurta, şeker, süt ve kremayı şeker eriyene kadar çırpın. Unu ekleyin ve topaklardan kurtulana kadar çırpın. Bir fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Armutun içini çıkarın, dilimleyin ve fırın tepsisine koyun. Hamur karışımını üstüne dökün ve üzümleri ekleyin. 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]